Energogroup

Energogroup je privatna kompanija koja posluje u domenu generalnog izvođača tj. po sistemu "ključ u ruke". Takođe, Energogroup po želji investitora prati kompletan proces od pronalaženja lokacija, izrade projektne dokumentacije, preuzima odgovornost za dobijanje građevinske dozvole, saglasnosti svih javno-komunalnih preduzeća, tehničkog prijema i sve do upotrebne dozvole. Energogroup posluje po sistemu ISO standarda 9001, 14001 i 18001. Energogroup posvećuje veliku pažnju green building-u, leed sertifikatima, zaštiti životne sredine i energy eficiency. Energogroup stalno primenjuje edukaciju inžinjerskog kadra kroz seminare, kongrese, obuke u zemlji i inostranstvu i sl.

Po čemu smo drugačiji
Održavajući vodeću poziciju na tržištu, Energogroup razvija svoje snage vrednujući:
Posvećenost – potpuno razumevanje poslovnih ciljeva i očekivanja klijenata, analiza makroekonomskog okruženja u kojem posluje, stalno unapređenje procesa izgradnje i upravljanje rizicima u građevinarstvu. Izvrsnost – svaki novi projekat je novi izazov i ogromno iskustvo koje doprinosi realizaciji novih ideja i budućih projekata. Holistički pristup – sa timom koji čine arhitekte, građevinski, mašinski i elektro- inženjeri, kao i ekspertima na polju finansija, prava i marketinga, Energogroup ima kapacitet da sa različitih aspekata razmotri svaki projekat. Partnerstva –izbor najboljih partnera u određenim oblastima rezultira u povećanju efikasnosti, održanju vrhunskom kvalitetu gradnje i velikoj brzini realizacije projekata. Unapređenje – optimizacija procesa, obuka kadrova i stalno unapređenje u implementaciji novih tehnologija omogućavaju da Energogroup uspešno realizuje projekte svetske klase uz pomoć lokalnih resursa.

Šta radimo
Energogroup kao vodeća kompanija u pružanju rešenja projektovanja, inženjeringa i izgradnje, nudi sledeće usluge na prostorima Srbije i regiona:
- Generalni izvođač – izgradnja po sistemu ključ u ruke
- Urbano planiranja & Projektovanje
- Dobijanje dozvola
- Menadžment projektom
- Razvoj i Investiranje

Generalni izvođač – izgradnja po sistemu "ključ u ruke"
Kao generalni izvođač radova, Energogroup projektuje i gradi poslovne zgrade, tržne centre, proizvodne i uslužne komplekse, stambene objekte, rekreativne centre i hotele po sistemu "ključ u ruke". Ovo znači da od trenutka potpisivanja ugovora, Energogroup preuzima sve obaveze i rizike vezena za uspeh projekta, počevši od razvoja ideje, preko preliminarnih finansijskih projekcija, tehničke dokumentacije, dobijanja dozvola, prezentacija modela, izgradnje do momenta primopredaje objekta klijentu.
Glavni cilj našeg tima, koji se sastoji od arhitekata, građevinskih, mašinskih i elektro- inženjera je da ideje naših klijenata postanu realnost, bilo da projektujemo poslovne ili tržne centre, servisne ili rezidencijalne objekte. Naš holistički pristup projektima omogućava nam da upravljamo celim životnim ciklusom projekta – od ideje, detaljne analize zahteva i potreba klijenta, preko planova, creteža, procene rizika, projektne dokumentacije do građevinskih radova ili podrške tokom procesa izgradnje. Drugim rečima, naši klijenti ovo prepoznaju kao pristup pod nazivom"ključ u ruke".

Urbano planiranje i Projektovanje
Naš cilj je da razumemo naše klijente i aktivnosti koje obavljaju u prostoru koji projektujemo i gradimo za njih, prostoru vrhunskog kvaliteta gradnje, moderne arhitekture, izrađenog od energetski efikasnih materijala i u skladu sa standardima struke. Putem kooperacije sa nama, naši klijenti prepoznaju vrednosti kojima smo posvećeni: kvalitet, pouzdanost, tačnost, kreativnost, brzina i doslednost.

Energogroup inženjerski tim pruža uslugu urbanog planiranja i projektovanja počevši od analize zahteva do isporuke kompletne projektne dokumentacije prema kojoj se realizuje izgradnja. U ovom procesu koristimo tehnike vizuelizacije gde primenjujemo 2D and 3D prezentacije da bismo svim učesnicima u projektu stvorili jasnu sliku budućeg objekta. Na ovaj način, ne samo da potvrđujemo naše razumevanje svrhe objekta kojom ispunjavamo očekivanja klijenta, već i testiramo moguće situacije za vreme procesa realizacije objekta. U ovome nam značajno pomažu najnoviji softverski alati za modeliranje i analizu.
Naš tim teži da ideje naših klijenata pretvori u stvarnost pozivajući klijente da aktivno učestvuju u celokupnom životnom ciklusu projekta – od ideje, preko preliminarnih crteža i planova, do finalne projektne dokumentacije i podrške u procesu gradnje.

Dobijanje dozvola
Energogroup pruža ne samo usluge projektovanja, inženjeringa i izgradnje već i usluge pravne prirode. Našim klijentima obezbeđujemo kompletnu pravnu dokumentaciju potrebnu na projektu, što podrazumeva potvrdu izvođačkog projekta, građevinske, upotrebne i ostale dozvole, kao i druga dokumenta u skladu sa zakonskim i drugim građevinskim propisima. Prema zahtevima klijenata i u saradnji sa partnerima, pravno-administrativni sektor Energogroup upravlja procesom dobijanja dozvola i preuzima odgovornost za sve rizike i obaveze u vezi sa ovim. Bez obzira koliko je kompleksan projekat ili veliki izazov, naš pravni tim je spreman za pronalaženje optimalnog rešenja koje ispunjava i očekivanja klijenta i u saglasnosti je sa zakonom. Dugoročna partnerstva sa potvrđenim advokatskim kancelarijama omogućavaju Energogroup da garantuje da će kompleksni pravni zahtevi biti ispunjeni u potpunosti, i bez dodatnih napora. Na ovaj način, Energogroup nudi integralno rešenje za dobijanje dozvola na jednom mestu.

Menadžment projekta
U svakom projektu Energogroup primenjuje holistički pristup u koordinaciji ljudskih i materijalnih resursa kroz životni ciklus projekta, od ideje do realizacije. Upravljanje građevinskim projektima podrazumeva procesa projektovanja i izgradnje kao i proces upravljanja znanjem.

Energogroup projektni tim koji se sastoji od arhitekata, građevinskih, mašinskih i elektro- inženjera, menadžera i konsultanata poseduje znanje, veštine i iskustva neophodna za postizanje ciljeva projekta vezanih za rokove, troškove, kvalitet gradnje i kompletno zadovoljstvo klijenta. Koristeći tehnike modernog menadžmenta naš projektni tim je obučen da ostvari rezultate koji podrazumevaju:
- Uštedu vremena i novca
- Primenu međunarodnih standarda i najbolje praksa
- Izbegavanje i smanjenje rizika
- Povećanje efikasnosti u projektovanju i izgradnji
- Povećanje zadovoljstva klijenta

Energogroup ima efikasnu unutrašnju organizaciju jer želi da bude pouzdan partner svojim klijentima i da uspešno izvede svaki projekat. Menadžer projekta se dodeljuje svakom projektu i on/ona je odgovoran za uspeh projekta od ideje do primopredaje objekta. U skladu sa projektnim zahtevima Energogroup uključuje partnerske kompanije relevantne za određene oblasti poslovanja različite od građevinske industrije. Pored toga, čineći napore da ispuni očekivanja klijenata, Energogroup uvek razmatra moguće rizike i procenjuje sve prepreke u cilju uspešnog završavanja svakog projekta.

Razvoj i investicije
Jedna od naših usluga je i razvoj projekata, što predstavlja faze od ugovaranja i plana investiranja do prodaje prostora i primopredaje objekta, uključujući i kompletnu finansijsko-pravnu podršku. Pored ovoga razvoj projekta obuhvata još procenu vrednosti projekta, pregovore sa bankama, ispitivanje finansijskih indeksa, harmonizaciju ugovora između učesnika projekta i strateško-finansijsku analizu rizika u odnosu na uslove na tržištu.

Razvoj počinje sa idejom, nastavlja sa predlogom projekta, crteža i tehničke dokumentacije, a materijalizuje sa na gradilištu kroz građevinske radove. Projektni tim Energogroup zajedno sa klijentom, pravnim sektorom, bankama, investitorima i konstruktorima priprema plan investiranja da bi ideje postale stvarnost.

Samo projekti sa sigurnim kapitalom i racionalizovanim investicijama vode izvođenju značajnih objekata koji opravdavaju svoje postojanje u budućnosti.

Katalog Energogroup

Nema video materijala