Vesti

Najaktuelnije iz Ruskog poslovnog kluba

Poseta kompanije Gaztehprom kompaniji Termorad, Požega u organizaciji RPK-a

Ruski poslovni klub organizovao je posetu ruske kompanije Gaztehprom iz Rjazanja i pregovore sa kompanijom Termorad iz Požege. Cilj susreta je da Gaztehprom postane distributer bojlera Termorada na tržištu Ruske Federacije sa dugoročnim ciljem da se osnuje zajednička proizvodnja na teritoriji Rusije. Pored sopstvenih prodajnih kapaciteta u realizaciju bi se uključili i distributeri sa kojima Gaztehprom već sarađuje. Bojleri bi se prodavali pod brendom Titan - sopstvenim brendom pod kojim posluje Gaztehprom.

Gaztehprom je privatna kompanija sa jednim vlasnikom, proizvodi opremu za grejanje pod trgovačkom markom "Titan" i proizvode za prehrambenu industriju. Proizvodnja je počela pre nekoliko godina i uspešno se razvija, proizvodi se prodaju širom Rusije i u zemljama ZND (Belorusija, Jermenija, Kazahstan).

Kompanija, ukupne površine 8000 m², logistički je povoljno smeštena u selu Lesnoj Šilovskog rejona u Rjazanjskoj oblasti. Odlukom Vlade Ruske Federacije naselje Lesnoj je dobilo status TOSER (teritorija unapređenog društvenog i ekonomskog razvoja). Potencijalno, zajednička kompanija bi bila registrovana kao rezident TOSER i pružale bi se značajne poreske olakšice i moguće je dobiti investicioni zajam od posebnih fondova za izgradnju proizvodnih kapaciteta, a od strane države dobijaju se sve komunikacije i putevi do mesta izgradnje.